SALTRUM 

Saltrum är en plats för dig som behöver lindra sin stress och oro samt till dig som är utmattad.

Jag byggde den platsen för dig som kämpar med eksem, psoriasis och andra hudåkommor. Salt har fantastisk effekt för lidande huden. Även andningssvårigheter, allergier och astma får lindring genom andning och avslappning i miljön fyllt med olika salter. Salt är en antiseptisk och antiinflammatorisk medel känd från urgamla tider.Det finns många evidens baserade studier från östeuropeiska länder. Salt är rik i olika grundämne. 

Grundämnen i saltrummet:

  1. jod - som ansvarar för sköldkörtels funktion
  2. calcium - förstärker immunförsvar
  3. magnesium - som har antistress funktion
  4. kalium, natrium, klor - förbättrar blodtillförsel i huden
  5. järn - grundämne för hemoglobin
  6. koppar - fungerar svampdödande
  7. selen - förhindrar hudens åldringsprocess
  8. brom - lugnande för nervsystemet

I saltrummet finns också graderverk vilken fungerar som en inhalator. I sådant graderverk placerar man saltlösningar som förångas och skapar klimat som genomsyras av jod. Saltaerosolen som bildas har helande egenskaper. Just nu i mitt graderverk används bromsalt. Bromider i saltet läker inflammationer och är antiseptiska (dödar virus och bakterier). Saltlösning av bromsalter är hjälpsam vid segt slem i halsen. Eftersom bromsalt innehåller jod stimulerar den funktion av sköldkörteln.

Ljus och färg 

Färger stimulerar mående. I saltrummet får du olika färgljus alternativ att anpassa till dina behov i just den stunden du befinner dig. Det kan även relatera till chakras som stimuleras genom olika färger.

Allt detta kommer att komponeras i njutande avslappnings musik.

Hur gör man?

För att sätta dig i saltrummet ska du byta om dig till lätta kläder som t-shirt och shorts. Vi har också några morgonrock att hyra i fall du bara droppar in. Haloterapi tar 40 minuter i rummet fyllt med salt, graderverk, ljusspel och avkopplande musik. Allt vad kan leda till den bästa komforten för både kropp och själ.

Vem kan inte använda saltrummet?

- cancersjuka som går på radioterapi

- de som lider av överfunktion av sköldkörteln ( hypertyreos)

- de som har njur- eller hjärtsvikt

- om du har feberVAD ÄR HALOTERAPI?

Saltterapi eller haloterapi är behandling med salt. Behandlingen sker i saltrummet vilket är helt täckt med salt och imiterar miljön i en saltgruva. I många århundraden salt har varit känt som naturligt läkemedel för både kropp och själ.

Om saltets egenskaper kan vi hitta skrifter redan från gamla Egypten och Grekland. Hippokrates rekommenderade saltinhalationer för andningssvårigheter och saltvatten för hudåkommor redan i 460 f. Kr. Själva ordet haloterapi har grekiskt ursprung; halo – betyder salt och terapi står för behandling.

Salt innehåller många nyttiga mineraler: magnesium, kalcium, kalium, jod, brom, natrium och järn. Användning av salterapi stimulerar blodcirkulation, har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt, löser upp slem, rensar luften och luftvägarna från pollen.